Volledig scherm
Foto ter illustratie © Emiel Muijderman

Club Fix haalt berucht salsafeest uit programmering na onrust, Broodje Jantje beveiligt zaak tegen publiek

TILBURG – Discotheek Club Fix in Tilburg haalt per direct het beruchte salsafeest Tropical Sunday uit de programmering. Aanleiding is de vechtpartij en onrustige situatie op het Pieter Vreedeplein die in de nacht van zondag op maandag ontstond. Daarbij loste de politie een waarschuwingsschot en werd er na een vechtpartij binnen de club een vuurwapen op het plein gevonden.

De organisatie van Club Fix betreurt het besluit om het maandelijks terugkerende themafeest te schrappen, maar zag daarbij geen andere optie. ,,Naar aanleiding van ontwikkelingen rond dit evenement hebben wij besloten hier niet meer mee door te gaan", laat de club weten. ,,Wij dienen te waken over de veiligheid van onze bezoekers, personeel en omwonenden. Hun welzijn staat voorop."

Beveiliging bij Broodje Jantje

Het is al langer onrustig rondom Club Fix. Vooral op stapavonden zouden omwonenden en horecagelegenheden last hebben van de ondergrondse disco. Broodje Jantje, dat tegenover Club Fix zit, heeft zelfs sinds een aantal maanden een portier voor de deur staan, bevestigt een medewerker van de broodjeszaak.

Medewerkers en klanten voelen zich soms niet fijn na meerdere onrustige situaties. ,,Er is leuker uitgaanspubliek, kan ik je vertellen”, zegt de medewerker. ,,Het grootste probleem is dat de uitstroom van de bezoekers niet geleidelijk verloopt. Ze komen allemaal tegelijkertijd naar buiten, waardoor het erg druk wordt voor en binnen ons pand."

Veiligheidsrisicogebied

Burgemeester Theo Weterings wil in elk geval zo snel mogelijk om de tafel met de Tilburgse politieleiding en justitie. Ook hij merkt op dat het op sommige stapavonden onstuimig kan zijn rondom de ondergrondse disco. Vorig jaar december werd het plein zelfs tijdelijk door hem omgedoopt tot 'veiligheidsrisicogebied'.

Dat had te maken met een vorige editie van Tropical Sunday die Club Fix organiseerde. Dit feest had plaats vlak ná een vergelijkbaar feest in Best. Daarbij werd een bezoeker doodgeschoten. 

Arrestatie

Op de avond dat het Pieter Vreedeplein werd uitgeroepen tot veiligheidsrisicogebied, werden er 190 mensen gefouilleerd en 70 auto's doorzocht. Ook werd er een man opgepakt vanwege wapenbezit.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.