Volledig scherm
Voor de deur ontstonden even later enkele opstootjes. © Jack Brekelmans

Club Fix tijdens grand opening ontruimd vanwege vreemde geur

UPDATETILBURG - Club Fix is vrijdagnacht ontruimd omdat er een vreemde geur in het gebouw hing. Iedereen kon het gebouw aan het Pieter Vreedeplein veilig verlaten. Het was de openingsavond van de nieuwe club. De brandweer doet onderzoek.

Rond 02.30 werd melding gemaakt van een brand in de club omdat mensen een vreemde geur roken. Daarop werd besloten het pand te ontruimen. De hulpdiensten en het personeel van de club wisten de 800 aanwezigen veilig naar buiten te loodsen. Niemand raakte gewond.

Onvoorziene omstandigheden

'De stemming was er een die past bij een vreugdevolle opening. Verschillende top DJ's en diverse artiesten kregen het publiek aan het swingen. Deze nacht was een perfect begin van het openingsweekend', laat de club via een persbericht weten.  'Onvoorziene omstandigheden gooiden echter roet in het eten. Tegen 3 uur werd er een vreemde lucht herkend. Er werd direct gereageerd door de organisatie. De ruimte was binnen een mum van tijd geëvacueerd.'

De brandweer is een onderzoek gestart naar de herkomst van de geur. De resultaten daarvan zijn nog niet bekend. Volgens de club heeft de brandweer laten weten dat een gaslek niet de oorzaak van de geur was. De geur zou ook niet zijn ontstaan in de club, maar elders in het pand.

De club is vanavond weer geopend voor publiek.

Aanhoudingen

Op straat ontstonden kort na de ontruiming enkele opstootjes tussen bezoekers. De politie wist deze snel op te lossen. Twee mensen werden aangehouden.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.