Cocaïne en hennep gevonden in Goirle: drie arrestaties bij autobedrijf, 10 auto's in beslag genomen

VideoGOIRLE - Bij autobedrijf Mo-Jo aan De Geitenhoef in Goirle heeft de politie in de nacht van zondag op maandag drie arrestaties verricht. Dat gebeurde nadat er in het pand cocaïne en een grote hoeveelheid hennep werd aangetroffen.

Agenten reden tijdens hun surveillance over bedrijventerrein Tijvoort en zagen in het bedrijf 'verdachte activiteiten', aldus een politiewoordvoerder, waarna ze op onderzoek uit gingen. 

Er stond buiten een auto geparkeerd terwijl de zaak volgens een bord aan de muur zondag gesloten is. Toen de agenten aanbelden, werd er open gedaan en mochten ze naar binnen. Daar stond een drietal mannen 'vriendelijk maar zenuwachtig', zegt de woordvoerder. Ook stond er een aantal auto's geparkeerd, rond een daarvan hing een henneplucht. In de kofferbak lag een tas met gedroogde hennep, naar schatting 1 tot 2 kilo. In een andere wagen vonden de agenten tientallen gripzakjes met cocaïne.

Speurhonden

Volledig scherm
Bij het bedrijf zijn 10 auto's in beslag genomen. © Toby de Kort

De drie mannen zijn in de cel gezet, het pand werd 's nacht vergrendeld. Bij verder onderzoek door de recherche zijn maandag tien auto's in beslag genomen. Die werden met speurhonden onderzocht op verborgen ruimtes. Er is zowel gezocht naar geld als drugs. Of er nog meer is gevonden, is niet bekend.

De gearresteerden zijn een 40-jarige Tilburger en twee mannen van 28 en 33 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats. Onder hen is de eigenaar van het bedrijf, aldus de politie. Op zijn pand zaten beveiligingscamera's. De beelden zijn in beslag genomen. Het autobedrijf is gevestigd in een lange rij aaneengeschakelde loodsen waarin tal van bedrijfjes zitten.

Volledig scherm
Met speurhonden is in de auto's naar verborgen ruimtes gezocht. © Toby de Kort
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.