Volledig scherm
De Stadscamping © Arnold Verplancke

D66 stelt vragen over herlocatie Stadscamping Tilburg

TILBURG - D66 wil van het college van burgemeester en wethouders van Tilburg weten of de beslissing om de Stadscamping op Moerenburg te vestigen al definitief is genomen en of dat besluit nog aan de raad en de omwonenden wordt voorgelegd. Volgens de fractie voelen omwonenden in de wijk Armhoef zich overvallen door de vorige week aangekondigde verhuizing van de Stadscamping. Ook de raad wist van niets.

De D66-fractie heeft de vragen per brief aan het college gesteld. Vrijdag berichtte het Brabants Dagblad dat de eigenaar van het beoogde terrein aan de Oisterwijksebaan op eigen initiatief contact op had genomen met de stichting Stadscamping, toen bleek dat die voor 2017 een locatieprobleem had. In dat stuk werd gemeld dat de gemeente positief stond tegenover het plan, maar dat de omwonenden beduusd waren door het gebrek aan informatie en communicatie over het plan.

De Stadscamping stond de afgelopen jaren op het voormalige Van Gend&Loos terrein (VG&L-terrein). Dat wordt in 2017 opnieuw ontwikkeld tot stadspark en het terrein is daarom niet meer beschikbaar voor de camping.

De camping deed de afgelopen jaren dienst tijdens festivals als Roadburn, Mundial en Woo Hah! en als Buurtcamping. De evenementencampings vormen samen de inkomstenbron van de vrijwilligersorganisatie achter de Stadscamping.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.