Volledig scherm
De Zuivelfabriek in Udenhout. © Google Streetview

Dans- en muziekschool De Zuivelfabriek Udenhout houdt ermee op

UDENHOUT - Ongeveer tien jaar nadat oprichter Tim van Dijk begon met theater-, dans- en muzieklessen houdt de Zuivelfabriek op te bestaan. In een verklaring zegt het interim-bestuur van de stichting dat de kosten te hoog werden en dat de instroom van nieuwe leerlingen tegen viel. 

De conclusie is dat De Zuivelfabriek niet verder kan zonder subsidie. Per 1 april zijn de contracten voor de docenten ontbonden. Goed nieuws voor de leerlingen is dat de lessen in Udenhout wel doorgaan en verplaatst worden naar De Peppel in de Zeshoevenstraat. De docenten hebben zich als zelfstandigen zonder personeel met elkaar verbonden. Ze voelen zich verantwoordelijk verder te gaan met de lessen, zo midden in het cursusjaar. 

De bandjes, die thuis waren in de voormalige Udenhoutse zuivelfabriek, mogen van verhuurder Sligro voorlopig blijven zitten, totdat ze iets nieuws gevonden hebben. De Zuivelfabriek was ook actief in Oisterwijk, Haaren, Moergestel, Loon op Zand en Helvoirt. Ook daar blijven de lessen doorgaan. 

Vanaf ongeveer 2010 zat De Zuivelfabriek in het pand naast supermarkt Emté aan de Kreitenmolenstraat in Udenhout. In 2016 ging Tim van Dijk al weg bij zijn initiatief. Het interim bestuur, dat de stichting De Zuivelfabriek ontbonden heeft, hoopt dat met de sluiting van de dans- en muziekschool de negatieve gevolgen beperkt blijven. Ad Opstals van band Sleepwater, die repeteert in de Zuivelfabriek, is verrast door het besluit. 'Ik wist er niks van. Jammer voor de cultuur in Udenhout, dat het daar ophoudt. Nu moeten wij zelf iets gaan zoeken,' zegt hij.

Tilburg e.o.