Volledig scherm
Siri Loves Me. © Hanneke Wetzer

Dansmaand Tilburg: zondag veel gratis voorstellingen

TILBURG - De Tilburgse choreograaf Katja Heitmann werkt met 50 jonge danssers uit Tilburg, Maastricht en Düsseldorf aan 'Siri Loves Me', een voorstelling voor in de binnenstad. De Tilburgse won in 2016 de Prijs van de Nederlandse Dansdagen en mag daarom deze voorstelling maken. 

Het stuk is zaterdag 14 oktober te zien in de omgeving van het Pieter Vreedeplein. De jongeren bewegen als emotieloze figuren, als een soort robot, door de stad.

Dansmaand

De voorstelling is onderdeel van de Dansmaand in Tilburg, die is in de hele maand oktober. Het evenement begint zaterdag al met de première van 'Tanzen auf der Malerwanderweg' van Tilburger Jan Doms, een voorstelling op en om een enorme glazen, bewegende cirkel in Theaters Tilburg.

Gratis

Zondagmiddag is een gratis evenement met veel voorstellingen van Tilburgse en Brabantse dansgezelschappen als Vloeistof, United Cowboys en Sabine Molenaar. Dat is bij Theaters Tilburg. 

Verder zijn in oktober voorstellingen te zien van onder meer Het Scapino Ballet, Het Nederlands Dansttheater en  Guilherme Miotto. Van Katja Heitmann is ook 'Pandora's Box' te zien, een voorstelling waarin volwassen dansers bewegen als robots. 

Zie hier het programma

Volledig scherm
De Tilburgse danseres Sabine Molenaar is zondag aanwezig bij Theaters Tilburg tijdens een gratis evenement vol met dansvoorstellingen. © Robert Benschop

Voor een uitgebreid interview met Katja Heitmann: zie het Brabants Dagblad van donderdag.

Tilburg e.o.