Volledig scherm
De onbekende foto die te voorschijn kwam van onder de trouwfoto van opa en oma Vloeimans. Wie weet meer over wie erop staan? © Jetty Vlak-Vloeimans

De ene oude trouwfoto onthult de andere. 'Maar... wie zijn dit in vredesnaam?'

TILBURG/DONGEN - Het is een onthulling die inmiddels de hele familie van Jetty Vlak-Vloeimans in de ban houdt: wie zijn de mensen op een fraaie oude trouwfoto die te voorschijn kwam van ónder een trouwfoto van opa en oma Vloeimans? De speurtocht levert tot op heden niets op. ,,We hopen dat er ergens iemand is die meer weet."

Ineens piepten ze te voorschijn: twee hoofdjes, waarvan we nu weten dat ze van de twee bruidsmeisjes zijn, links op de foto. ,,Mijn zus wilde vorige week een oude trouwfoto van opa en oma uit een lijstje halen om die in een album te plakken. Maar er bleek dus een tweede foto onder te zitten", vertelt Jetty Vlak. Met veel moeite verwijderde haar zus papier en lijm en voila: een tweede trouwfoto, van een onbekend stel, geflankeerd door twee bruidsmeisjes.

Speurtocht

Samen met haar broers en zussen boog Jetty zich over de gevonden foto, maar niemand lijkt te weten wie het zijn. En haar moeder is recent overleden, die kan ze het niet meer vragen. 'We hopen dat u ons met de speurtocht zou willen helpen. In de familie leeft er niemand meer die ons op weg kan helpen', mailde ze daarom naar het Brabants Dagblad.

Volledig scherm
De trouwfoto van opa en oma Vloeimans, waaronder de onbekende andere foto schuil bleek te gaan. © Jetty Vlak-Vloeimans

Veel is onbekend over de foto. Zelfs of ze in Tilburg of omgeving moet zijn is niet zeker, maar Jetty vermoedt van wel. ,,Op de bovenste foto staan onze opa en oma: Cornelis Vloeimans en Antoinetta Hendrickx. Ze zijn getrouwd in januari 1917, ze hadden vroeger een schoenmakerijtje met winkel in Dongen." Ze wijst verder op het feit dat hun trouwfoto toentertijd in Tilburg is gemaakt, zo blijkt uit de info die erbij staat gekrabbeld.

Jetty Vlak heeft het idee dat er op de onderste foto rechtsonder iets is weggegumd. Namen of locaties zijn er in ieder geval niet te lezen, en de mensen die erop staan of de omgeving zeggen haar en haar zussen en broers ook niks. Toch vermoedt ze dat het oud familielid is of een andere bekende van haar ouders of grootouders. ,,Ze hadden vroeger niet veel geld voor nieuwe lijstjes, dus ik denk dat ze de trouwfoto gewoon bovenop een andere hebben geplakt." De hele fotodiscussie komt voort uit de nalatenschap van haar oom. Die zat als broeder in Maastricht en had daar het fotolijstje staan met de trouwfoto van opa en oma Vloeimans.

Herkent u iets op of aan de foto dat Jetty Vlak-Vloeimans en haar familie kan helpen? Mail dan naar redactie.tilburg@bd.nl

Tilburg e.o.