Volledig scherm
Het voormalige mob-coplex in Tilburg-Noord waar de shoppingmall destijds mogelijk zou kunnen komen. © John Schouten / pve

De erfenis van de Tilburgse mall, vijf jaar later (peiling)

Het is deze week, om precies te zijn op 4 juni, vijf jaar geleden dat de Tilburgers zich in een referendum uitspraken tegen de komst van een grote shopping mall aan de noordrand van de stad. Een gemiste kans? Reageer!

53 Procent van de ruim 57.000 stemmers was toen tegen. In vijf jaar tijd is er veel gebeurd in de stad. Wijkwinkelcentra kregen of krijgen een opknapbeurt, het dwaalgebied in de binnenstad bloeide op en het veelbesproken winkelrondje (met Primark?) is in aantocht. Maar tegelijk zuchten de ondernemers onder de economische crisis en de consument die zijn geld steeds vaker uitgeeft op internet.

Had Tilburg in dit licht bezien een publiekstrekker als de shopping mall niet juist heel goed kunnen gebruiken? Of zou die de problemen in de binnenstad alleen maar erger hebben gemaakt?
In het Brabants Dagblad van zaterdag buigen betrokkenen en marktkenners zich over die vraag. Reageer op de stelling en discussieer alvast mee.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

poll

Staat Willem II na de uitwedstrijden tegen Ajax en PEC Zwolle boven de degradatiestreep?

  • Ja (50%)
  • Nee (50%)
2494 stemmen