Volledig scherm
PREMIUM
Een distributiecentrum van Bol.com. © Marc Bolsius

De opmars van de blokkendoos: nog even en Brabant staat vol distributiecentra

LogistiekTILBURG/WAALWIJK - In Brabant barst het van de grote blokkendozen waar dag in, dag uit van alles in en uit gereden wordt. Deze XXL-distributiecentra zijn de weerslag van de economische groei. En er komen er nog meer, zo waarschuwen onderzoekers. Nog eventjes, want Brabant raakt zo langzamerhand vol.

Langs de A58, ten zuiden van Tilburg, staat het laatste paradepaardje van de regionale logistieke sector. Op het bedrijventerrein Het Laar, op het voormalige terrein van medicijnenproducent Janssen-Cilag, staat een hagelnieuw distributiecentrum van in totaal ruim 60.000 vierkante meter. Het is een modern, fraai vormgegeven pand, dat net na de zomer in gebruik genomen wordt door de logistieke reus Rhenus Groep; een miljardenbedrijf met meer dan 28.000 medewerkers en gevestigd in onder andere Tilburg en Best.

  1. Burgemeester Weterings tevreden over Sinterklaasintocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’
    VIDEO

    Burgemees­ter Weterings tevreden over Sinter­klaas­in­tocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’

    TILBURG - Burgemeester Theo Weterings stelt dat de gemeente Tilburg de juiste keuze heeft gemaakt door de demonstratie tegen Zwarte Piet niet toe te staan langs de route van de Sinterklaasintocht. Hij betreurt het dat een groep tegenstanders de toegestane demonstratie alsnog probeerde te verstoren. ,,Maar je had er niet aan moeten denken als dit incident zich in het centrum langs de route had afgespeeld.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.