Volledig scherm
Bij de oostelijke ingang bij de Hart van Brabantlaan kan de jongste jeugd plezier maken op het waterplein. Bij de kiosk haal je koffie. Voor een euro mag je de hoogte in, want er staat ook een uitkijktoren. Impressie: Piotr Szczesniak Spoorpark Tilburg Achterkant

De vaart erin houden met Spoorpark Tilburg

TILBURG - De aanleg van het Spoorpark op het Van Gend en Loosterrein in Tilburg moet geen vertraging ondervinden. Dat betoogde wethouder Berend de Vries maandag voor een onverwacht kritische raadscommissie. ,,De schop moet in september de grond in kunnen."

De raadscommissie is onverminderd positief over het plan, maar had wel flinke moeite met het prijskaartje. Aanvankelijk was er een budget van 1 miljoen euro, de gemeente moet er nu 8,1 miljoen euro in steken. Volgens vooral de oppositiepartijen TVP, LST en VVD schept dit een enorm precedent naar andere burgerinitiatieven. 

Toch kan De Vries in de gemeenteraad van 10 april rekenen op steun van in elk geval de coalitiepartijen en de PvdA. ,,We doen dit voor de komende honderd jaar, ook toekomstige generaties zullen er veel plezier aan beleven", vond Nathalie Nijs (GroenLinks). De Vries kondigde wel een evaluatie aan.  ,,We moeten met een kritische blik kijken hoe dit proces is gelopen." 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.