De Zuivelfabriek in Udenhout.
Volledig scherm
De Zuivelfabriek in Udenhout. © Google Streetview

De Zuivelfabriek in Udenhout gaat sluiten

UDENHOUT – Stichting de Zuivelfabriek, centrum voor kunst- en cultuureducatie in Udenhout, wordt per vrijdag 31 maart opgeheven. Oorzaak: de sterk gegroeide kosten in de jaren 2014/2016 en de teruglopende instroom van nieuwe leerlingen.

Aan het besluit is een proces van zo’n anderhalf jaar voorafgegaan. In deze periode is de raad van toezicht geconsulteerd, is de administratie doorgelicht, zijn verkennende gesprekken gevoerd met bestaande en met potentiële partners en is gesproken met toeleveranciers, subsidiënten en docenten. Geen van de verkende scenario’s bleek volgens het interim bestuur haalbaar, althans niet zonder subsidies.

De contracten met de docenten zijn met ingang van 1 april ontbonden. Voor de leerlingen wordt door de docenten per locatie gezocht naar een passende oplossing. De docenten nemen daartoe zelf, als ZZP-er, het initiatief. Voor de locatie in Udenhout -de Zuivelfabriek was op meerdere locaties in de regio actief- is hun oog gevallen op een ruimte in cultuurhuis De Peppel.

Tilburg e.o.