Op de Don Sartoschool in Tilburg mogen de kinderen alleen nog water drinken, maar Jonairo (6) vindt dat niet lekker.
Volledig scherm
Op de Don Sartoschool in Tilburg mogen de kinderen alleen nog water drinken, maar Jonairo (6) vindt dat niet lekker. © Beeld Werkt

Deskundigen over verplicht water: 'School moet zich bescheiden opstellen'

TILBURG – Bepalen wat een kind mag eten en drinken: moet de school daar regels over opstellen, of is dat toch echt aan de ouders? Het Brabants Dagblad vroeg het aan drie deskundigen: ‘Meester Mark’ van der Werf, diëtiste Suzanne de Cock uit Tilburg en Hélène Leenders, hoofdonderzoeker bij Fontys Hogeschool Pedagogiek.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

Tilburg e.o.