Volledig scherm
Dierenverzorger Jan Walhout met zeearend Thing in dierenpark De Oliemeulen. © Beeld Werkt

Dierenpark De Oliemeulen in Tilburg verhuist naar Bleukweg

TILBURG - Dierenpark De Oliemeulen wil binnen twee jaar verhuizen naar een voormalige varkensboerderij aan de Bleukweg. Het is de bedoeling dat de poorten daar eind 2018 open gaan.

Het dierenpark zit al dertig jaar aan de Reitse Hoevenstraat en blijft daar open tot aan de verhuizing. De huidige locatie is te klein en ligt midden in een woonwijk. Er is buiten te weinig ruimte voor de dieren en de vogelshow. Uitbreiden kan niet en het park grenst aan scholengemeenschap De Rooi Pannen.

De plannen voor de inrichting van de nieuwe locatie zijn nog niet definitief, maar het is de bedoeling dat er twee reptielenhallen komen, een hal voor het kweken van voedsel (insecten, knaagdieren) voor de dieren, en een arena met tribune voor de vogelshow. Waarschijnlijk kom er een speelhal met de inrichting van een jungle en er is een plan voor een kinderboerderij.

De kosten voor de verhuizing zijn geraamd op drie tot vier miljoen euro. Er zijn drie investeerders geïnteresseerd om geld in het nieuwe dierenpark te steken. De Oliemeulen trekt jaarlijks 50.000 bezoekers. Dat moeten er straks 80.000 worden. Aan de Bleukweg komt een parkeerterrein voor 245 auto's.

Volledig scherm
De Oliemeulen verhuist naar een voormalige varkensboerderij aan de Bleukweg. © Impressie: Frits Dansen/FD Architecten
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.