Volledig scherm
Het beeld voor de doolhof in Tilburg. De titel Peristal wordt niet gebruikt, de TIlburgse doolhof krijgt een nieuwe naam. © Karmanoia.

'Doolhof is een icoon voor de stad'

,,Geweldig!" Wethouder Marcelle Hendrickx (D66, cultuur) ziet de surrealistische doolhof die in Tilburg zal worden gebouwd als een prachtige aanvulling op het aanbod in de stad. ,,Dit is one-of-a-kind, hadden we zelf niet kunnen bedenken."

,,Ik kende de doolhof vanuit Berlijn", zegt de wethouder, ,,maar ik ben er nooit geweest. Organisator Joep van Gorp vertelde me 2,5 jaar geleden over zijn idee en toen ben ik me gaan verdiepen in de doolhof. Het is straks een ervaring voor de zintuigen, heel bijzonder. Ook een beetje eng. Het wordt een nieuwe vorm van kunstbeleving.  Ik heb veel respect voor de initiatiefnemer. Wij hebben hem gefaciliteerd bij het uitwerken van zijn plannen."

De wethouder denkt dat de impact voor de stad groot zal zijn en veel bezoekers zal trekken. Het past bij de stad, bij kermis, bij circus. Mensen stappen een andere, onbekende wereld binnen. Onze stad heeft zulke iconen nodig, kijk maar  naar 'Sky Mirror'  van Anish Kapoor bij De Pont. De doolhof wordt ook zo'n icoon en zal net als circusfestival Circolo een internationaal publiek naar de stad halen."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.