Volledig scherm
De plek op de Bredaseweg waar de vrouw van het echtpaar uit Rijen om het leven kwam. © Ben Ackermans

'Doorrijder dodelijk ongeluk Tilburg was in paniek'

* UPDATE 15.51 UUR * TILBURG - De automobilist die donderdagavond op de Bredaseweg een dodelijk ongeluk veroorzaakte waarbij twee mensen om het leven kwamen en daarna doorreed, deed dat uit paniek. Dat vertelt een vriend van de bestuurder anoniem tegen De Telegraaf.

„Zijn gezicht zag er lijkbleek uit", vertelt de anonieme bron tegen de krant. ,,Hij zei dat-ie een ongeluk had gehad en was weggereden. Hij kon niet eens echt vertellen wat er gebeurd was. Ineens was daar die klap. En toen, ja, toen wist hij niet wat hij moest doen.”

Tijdens het gesprek met de automobilist keek de vriend volgens De Telegraaf op zijn telefoon en las hij dat twee personen waren gestorven. „Hij wist dat niet en was er kapot van. Ik probeerde hem te kalmeren. Mijn advies was: meld je bij de politie. Ze komen er wel achter dat jij in die auto zat. Daarna ging hij weg.”

'Straks laten ze die auto hier achter'
Pal achter het huis van Ilona van Zundert is de parkeerplaats van de Haverhof, aan de kant van de Diepenstraat, waar de dader van het dodelijk ongeval op de Bredaseweg donderdagavond zijn VW Polo dropte. "Ik zag dat ongeluk met die doorrijder massaal gedeeld worden op Facebook 'Heel Tilburg in een groep'. Op een gegeven moment kreeg ik een gevoel van 'straks laten ze die auto hier achter'. Hier wordt namelijk van alles gedumpt. Toen ben ik gaan kijken en trof hem inderdaad aan, vlak naast de mijne."

Ze kon niet zien of er nog iemand in de zwaar beschadigde auto zat. "Maar ik durfde niet van dichtbij te kijken. Ik ben terug naar binnen gegaan en heb de politie gebeld. Die was er zo. In de auto zat niemand meer", vertelt bewoonster Ilona van Zundert. Een andere bewoonster ving de geschrokken Ilona op. "We zijn nog tot half een buiten gebleven, want alles werd onderzocht." Enig idee wie de eigenaar en/of bestuurder van de auto is, hebben de twee vrouwen niet.

Reconstructie
De politie verwacht nog maanden bezig te zijn met de reconstructie van het ongeval. Daarbij horen ook de verklaringen van de twee Tilburgers die donderdagnacht zijn aangehouden. Een van hen verklaarde de bestuurder te zijn geweest. Hij reed na het ongeval door.

Bij het ongeval kwam het Rijense echtpaar Bert (62) en Henriëtte van der Veeken (59) om het leven. Op de plek waar zij de weg overstaken, bij de bushalte, leggen Tilburgers sinds vrijdagochtend bloemen neer en plaatsen kaarsjes

Volledig scherm
Op de plek waar het ongeluk gebeurde, worden bloemen gelegd. © Ben Ackermans/BD
Volledig scherm
Het stel werd geschept op de Bredaseweg in Tilburg. Na een klopjacht heeft de politie twee verdachten aangehouden. © Jack Brekelmans
Volledig scherm
Op de plek waar het ongeluk gebeurde, worden bloemen neergelegd. © Ben Ackermans

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.