Drie arrestaties bij politieactie in regio Tilburg: drugs en 80.000 euro gevonden

Update / VideoTILBURG/GOIRLE - In Tilburg en omstreken vond maandag een politieactie tegen ondermijning plaats. Daarbij werden drie arrestaties verricht. Ook vond de politie bij de actie drugs en zo'n 80.000 euro aan cash geld.

Maandag viel de politie onder meer binnen in een bedrijfspand in Goirle. Daar werd niets aangetroffen. Wel werd daar een man aangehouden met een groot geldbedrag op zak. Hij had meer dan 10.000 euro in zijn kleding verstopt. 

De man wordt verdacht van witwassen en is aangehouden, zo liet de officier van dienst van de politie weten.

Harddrugs

De politie viel ook een woning binnen aan het Hazennest-West in Tilburg. Daar werden een flesje GHB, verschillende soorten harddrugs waaronder enkele tientallen Xtc-pillen gevonden alsmede ruim 70.000 euro aan cash geld. 

In de woning werden twee mensen aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet en het witwassen van geld. Ook werd daar een auto in beslag genomen.

Vermenging 

De actie van maandag richt zich vooral op (synthetische) drugs. Met de actie probeert de politie de vermenging van de onder- en de bovenwereld te bestrijden. 

Zo werd kortgeleden de autoverhuurbranche in Tilburg aangepakt, waarbij in opmerkelijk veel bedrijven criminelen bleken te zijn geïnfiltreerd. 

John van de Heuvel aanwezig bij politie inval in Tilburg
Volledig scherm
John van de Heuvel aanwezig bij politie inval in Tilburg © Toby de Kort
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.