Volledig scherm
Tilburg University

Drie bachelors van Tilburg University op nummer één in Keuzegids

TILBURG - Drie opleidingen van Tilburg University zijn beoordeeld als de beste in hun vakgebied. Dit blijkt uit de ranglijsten in de Keuzegids Universiteiten 2018, waarin alle wetenschappelijke bacheloropleidingen beoordeeld en vergeleken worden. Van de 13 universiteiten bekleedt Tilburg University een vierde plaats in de ranglijst.

Tilburg University wordt over alle studies gemeten beoordeeld met 64,5 punten. Dit is een stijging ten opzichte van de edities 2017 (63), 2016 (64) en 2015 (63). Het landelijke gemiddelde van de beoordelingen van alle universiteiten bedraagt 62,2. Tilburg University scoort dus duidelijk hoger dan dit landelijke gemiddelde. In de Keuzegids is de best scorende universiteit Wageningen University met 76 punten. 

Rector Emile Aarts van de Tilburgse universiteit: ‘We zijn trots dat we de grote groei van onze bachelorinstroom gepaard kunnen laten gaan met een verdere stijging van de studenttevredenheid’.

Topopleidingen

Met een totale score van 86 behoort de bachelor Economics tot de top van het Nederlandse wetenschappelijk onderwijs. Hetzelfde geldt voor de bachelor Liberal Arts and Sciences (University College Tilburg) met een totaalscore van 82. Aan deze opleidingen wordt daarom - net als in de afgelopen jaren - het kwaliteitszegel ‘topopleiding’ toegekend. 

Economie en communicatie

In totaal 3 van de 20 beoordeelde bachelors van Tilburg University behalen een nummer 1 positie in de ranglijst van hun vakgebied. Het gaat om de bachelors Communicatie- en Informatiewetenschappen, Economics en Fiscale Economie. Ook Psychologie scoort met een 2e positie (van 10 opleidingen) erg goed. Hetzelfde geldt voor Fiscaal Recht (gedeeld 2e van de 5).

Volledig scherm
© Universiteit Tilburg
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.