Volledig scherm
© Thinkstock

Drie jaar cel voor Tilburger voor mislukte overvallen

BREDA – De 48-jarige Tilburger Frank van G. zal de komende drie jaar achter de tralies moeten doorbrengen, omdat hij twee overvallen probeerde te plegen in Tilburg. De rechtbank in Breda veroordeelde hem dinsdag vanwege twee mislukte overvallen: op 19 februari bij café De Troubadour aan de Capucijnenstraat en op 4 juni bij copyshop Postmasters op de Korvelseweg.

Beide keren liep hij met een mes naar binnen en maakte hij stekende bewegingen. In het café werd hij bijna letterlijk de tent uitgeslagen. In de keuken kwam het tot een worsteling met de kroegbaas, die hem met een hamer sloeg. Het bloed dat de overvaller achterliet bleek dat van Van G. Bovendien werd Van G. herkend op camerabeelden bij de overvallen.

Niet de eerste keer

Het is niet voor het eerst dat de Tilburger wordt veroordeeld voor overvallen. Hij kreeg in de afgelopen tien jaar al eens dertig maanden cel, een keer twee jaar cel en een keer vier jaar. Daarover wilde de man niks zeggen, maar nu hadden ze toch echt de verkeerde, was zijn stellige verweer. De rechtbank verwees dat naar de prullenbak.

De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Tilburg e.o.