Volledig scherm
© Bert Jansen

Drie mannen aangehouden in Tilburg met drugs, vuurwapen en inbrekerswerktuigen op zak

Tilburg - Agenten hebben op de Diepenstraat in Tilburg drie mannen opgepakt rond 02.50 uur vannacht. Ze hadden drugs, een vuurwapen en inbrekerswerktuigen op zak.

Agenten zagen vannacht een auto op de Oerlesestraat rijden. Omdat de auto een onlogische route kriskras door de wijk reed, besloten de agenten de auto aan de kant van de weg te zetten op de Diepenstraat in Tilburg. 

De bestuurder, een 30-jarige Oisterwijker, gaf toestemming aan de agenten om de auto te doorzoeken. Toen ze tussen de stoelen een zakje hennep vonden vroegen ze aan de Oisterwijker of hij zijn zakken wilde leegmaken. Hij bleek naast wat softdrugs ook amfetaminen bij zich te hebben. 

De bijrijder is toen ook gecontroleerd. Deze 24-jarige man uit Tilburg had ruim 200 gram amfetaminen bij zich en een tasje waar een vuurwapen in zat. Naast de man die achterin de auto zat, een 20-jarige Tilburger, vonden de agenten een tas met inbrekerswerktuig.

Het drietal is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het wapen, de drugs en het inbrekerswerktuig zijn in beslag genomen. Na verhoor zijn de Oisterwijker en de 20-jarige Tilburger vrijgelaten. De 24-jarige Tilburger mocht niet naar huis. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.