Volledig scherm
PREMIUM
Luuk is jarig en mag daarom voorop lopen met hond Olly en de GPS. © Marlies van Iersel/BD

Drie Udenhoutse basisscholen doen samen Summer's Cool: 'Leren met hun hele wezen'

UDENHOUT - De vakantie is begonnen, zes weken geen school. Voor veel kinderen een feest. Eindelijk kunnen ze het strakke schema even achter zich laten en leuke dingen doen. Maar voor andere kinderen zijn die zes weken ook wel erg lang. Niet iedereen gaat op vakantie met het gezin, en niet iedereen gedijt buiten het schoolse ritme. In Udenhout en op negen andere plekken in Tilburg is het daarom Summer's cool, Zomerschool. 

Deze eerste week gaan in Udenhout 27 kinderen van basisscholen Wichelroede, Mussenacker en Achthoeven in een groep samen een kinderkrant maken over Udenhout en de Loonse en Drunense Duinen. Woensdag deden de schoolkinderen in de Duinen een GPS-tocht met Larissa Rand. Rand, eigenares van bedrijf Onderwijs in Beweging, probeert kinderen in beweging te krijgen met haar activiteiten, niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk. ,,Kinderen leren gemakkelijker als zij iets zelf kunnen ervaren in de praktijk. Dan leren ze niet alleen met hun hoofd, maar met hun hele wezen", zegt ze. 

  1. Burgemeester Weterings tevreden over Sinterklaasintocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’
    VIDEO

    Burgemees­ter Weterings tevreden over Sinter­klaas­in­tocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’

    TILBURG - Burgemeester Theo Weterings stelt dat de gemeente Tilburg de juiste keuze heeft gemaakt door de demonstratie tegen Zwarte Piet niet toe te staan langs de route van de Sinterklaasintocht. Hij betreurt het dat een groep tegenstanders de toegestane demonstratie alsnog probeerde te verstoren. ,,Maar je had er niet aan moeten denken als dit incident zich in het centrum langs de route had afgespeeld.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.