Volledig scherm
PREMIUM
Luuk is jarig en mag daarom voorop lopen met hond Olly en de GPS. © Marlies van Iersel/BD

Drie Udenhoutse basisscholen doen samen Summer's Cool: 'Leren met hun hele wezen'

UDENHOUT - De vakantie is begonnen, zes weken geen school. Voor veel kinderen een feest. Eindelijk kunnen ze het strakke schema even achter zich laten en leuke dingen doen. Maar voor andere kinderen zijn die zes weken ook wel erg lang. Niet iedereen gaat op vakantie met het gezin, en niet iedereen gedijt buiten het schoolse ritme. In Udenhout en op negen andere plekken in Tilburg is het daarom Summer's cool, Zomerschool. 

Deze eerste week gaan in Udenhout 27 kinderen van basisscholen Wichelroede, Mussenacker en Achthoeven in een groep samen een kinderkrant maken over Udenhout en de Loonse en Drunense Duinen. Woensdag deden de schoolkinderen in de Duinen een GPS-tocht met Larissa Rand. Rand, eigenares van bedrijf Onderwijs in Beweging, probeert kinderen in beweging te krijgen met haar activiteiten, niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk. ,,Kinderen leren gemakkelijker als zij iets zelf kunnen ervaren in de praktijk. Dan leren ze niet alleen met hun hoofd, maar met hun hele wezen", zegt ze. 

  1. Bewoners Perosiflat staan middernacht opnieuw voor falende elektrische deur: 'WonenBreburg laat ons in de steek'
    Video

    Bewoners Perosiflat staan midder­nacht opnieuw voor falende elektri­sche deur: 'WonenBre­burg laat ons in de steek'

    TILBURG - ,,Dit is schandalig, ik voel me in de steek gelaten door de verhuurder." Dagelijks staan de bewoners van de Perosiflat aan de Perosistraat in Tilburg buiten hun deur, die vaak niet opengaat met hun elektrische sleutel. Saddik Ourahou (30) stond zaterdagnacht om 00.30 uur wéér een half uur voor een dichte deur van de Perosiflat in Tilburg. De elektrische sloten doen het al een half jaar niet goed, maar WonenBreburg lijkt de bewoners niet snel te helpen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.