Volledig scherm
Van der Valk Gilze-Tilburg © Archieffoto BN DeStem

'Drugsruzie' leidt tot aanval in
Van der Valk Tilburg: 'Hij schreeuwde: ik vermoord je, ik maak je kapot!'

GILZE - De politie heeft woensdagavond een 51-jarige inwoner van Sint Willebrord aangehouden. Dat gebeurde in Waalwijk, kort nadat de man in de lobby van het Van der Valk Hotel Gilze-Tilburg iemand te lijf zou zijn  gegaan, voor de ogen van gasten en personeel. 

Het geweld zou volgens het slachtoffer direct voortvloeien uit een conflict in de West-Brabantse drugswereld over een mislukt cocaïnetransport. Het lijkt daarmee de zoveelste drugsoorlog in de regio te zijn die in het openbaar wordt uitgevochten, met alle risico's voor omstanders van dien. 

Uitpraten

Doelwit van de agressie woensdagavond was een 43-jarige vleeshandelaar uit Goirle. Hij zegt tegen deze krant dat hij met de verdachte had afgesproken in een poging het probleem uit te praten. ,,Maar toen ik hem in de lobby een hand wilde geven, sloeg hij er meteen op los. Hij schreeuwde: ik vermoord je, ik maak je kapot!''

Quote

Wij hebben meteen de heren weten te scheiden, waarna de politie arriveerde

Hotel-eigenaar Nick van der Valk

Eigenaar Nick van der Valk van het hotel bevestigt dat er een incident is geweest: ,,Wij hebben meteen de heren weten te scheiden, waarna de politie arriveerde. Een vechtpartij zou ik het echt niet willen noemen, maar het blijft heel vervelend. Wij tolereren geen geweld,. We hebben meteen de politie gebeld. Die heeft bij ons alle camerabeelden opgevraagd.'' 

Bemiddeling

Het slachtoffer zegt dat hij woensdagavond had afgesproken om te bemiddelen in het conflict voor een familielid. Diens importbedrijf in Breda zou zijn misbruikt door een regionale drugsbende om cocaïne uit Zuid-Amerika binnen te smokkelen, aldus de man. Nadat eind vorig jaar een transport in een container met vis mislukte, zouden de familieleden maandenlang zijn afgeperst en met de dood bedreigd, zegt hij.

Het conflict leidde november vorig jaar ook al tot aanhouding van de woensdag gearresteerde verdachte. In een restaurant in Hulten werd de vleeshandelaar naar zijn zeggen zo zwaar bedreigd dat personeel alarm sloeg. De politie bevestigt dat ze de Willebrorder die avond in de boeien heeft geslagen op verdenking van bedreiging, samen met een kennis. De twee werden enkele dagen later weer vrij gelaten. Ook nu is de verdachte snel los gelaten. De man mocht vrijdag naar huis van de politie.

De afgelopen maanden leidden meer ruzies in het criminele milieu al tot geweld in de regio. In Breda en Roosendaal werden woningen beschoten,  een crimineel uit Breda werd vermoord en de liquidatie van een criminele plaatsgenoot mislukte. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.