Volledig scherm

Dutch Sustainable Fashion Week in TextielMuseum Tilburg

TILBURG – Het TextielMuseum in Tilburg sluit aan bij de Dutch Sustainable Fashion Week van vrijdag 7 /m zondag 16 oktober. Woensdag 12 oktober zijn er diverse activiteiten.

Eerst is er een lezing over duurzaamheid. Aansluitend is er een rondleiding door het Textiellab en kunnen deelnemers kijken naar de expositie ‘Co-Creatie’.

De snel veranderende wereld vraagt op slimme, nieuwe en duurzame oplossingen en toepassingen van textiel. Martijn van Strien gaat verder in op dit thema en de activiteiten, tentoonstellingen en opdrachten die door het TextielLab worden opgezet met productontwikkelaars.

Aansluitend is er een rondleiding door het TextielLab. Hier komen dagelijks ontwerpers en kunstenaars samen met vakmensen werken aan prototypes, autonome werken en exclusieve producten. Ook staan de deelnemers stil bij het duurzame label van het museum: by TextielMuseum.

Tot slot is er een bezoek aan de tentoonstelling Co-Creatie. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe de projecten die hier staan de afgelopen twee jaar in de werkplaats van het museum zijn gemaakt.

Het programma op woensdag 12 oktober begint om 14.00 uur en deelname is gratis (aan de entreeprijs van het museum moet wel worden voldaan). De locatie is in het Auditorium van het museum aan de Goirkestraat 96 in Tilburg. Aanmelden kan via de mail.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.