Volledig scherm
De politie arresteerde drie jongeren. © Jack Brekelmans

Eén van de 'treiterjongeren' in Tilburgs Westerpark is 42 jaar, vier mannen opgepakt

TILBURG - De opgepakte 'jongeren' die donderdag eieren gooiden naar de politie in Tilburg waren 18, 21, 32 en 42 jaar oud. Aanvankelijk leek het erop dat er twee mannen waren aangehouden, maar het blijken er vier. 

Volledig scherm
Provocerende jongeren bij de politiecontrole. © Jack Brekelmans

Ze verstoorden de politiecontrole bij het Westerpark, door eieren te gooien, agenten te beledigen en onzedelijke opmerkingen te maken tegen agentes. De 21-jarige Tilburger werd als eerste opgepakt, voor beledigen van de ambtenaren. 

De andere jongeren weigerden te vertrekken. Na vier uur treiteren was de politie er klaar mee. Gewapend met wapenstok werden de jongemannen weggejaagd. Toen een aantal mannen daarna nóg niet vertrok, werden er drie opgepakt. Het gaat om de mannen van 18, 32 en 42 jaar, die allemaal in Tilburg wonen. 

30.000 euro

Tijdens de controle van de politie, Belastingdienst en de gemeente is meer dan 30.000 euro aan openstaande boetes en heffingen geïnd. Van tien voorbijgangers is de auto in beslag genomen. Vijf mensen worden verdacht van uitkeringsfraude. 

Verder kregen voorbijgangers boetes voor het niet dragen van de autogordel, een mobiele telefoon vasthouden tijdens het rijden, het vervoeren van een kind zonder kinderzitje, het rijden zonder helm, het rijden over de busbaan en het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs.

Volledig scherm
Een jongere wordt weggestuurd door een agent met wapenstok. © Jack Brekelmans
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.