Volledig scherm
© Bas Vermeer/Brabants Dagblad

Een van de verdachten van roofmoord Betuwestraat Tilburg op vrije voeten

BREDA/TILBURG - Een van de verdachten van de roofmoord op Mick Pitai (48) uit Tilburg mag de inhoudelijke behandeling van zijn zaak in vrijheid afwachten. Dat heeft de rechtbank in Breda donderdag besloten. Het gaat om een 20-jarige inwoner van Spijkenisse, die als chauffeur zo hebben gefungeerd.

Pitai werd op 15 september doodgeschoten in zijn woning in de Betuwestraat in Tilburg. Hij is vermoedelijk slachtoffer geworden van een uit de hand gelopen beroving. Zijn schoonzoon, een 24-jarige inwoner van Den Haag, zou vrienden hebben getipt dat er sieraden en drugs in huis waren. Hij is ook verdachte en een verzoek om hem voorlopig vrij te laten werd afgewezen.

De advocaten van twee anderen verdachten vroegen de rechtbank donderdag niet hun cliënten vrij te laten. Deze twee zouden in huis zijn geweest toen de roofoverval plaatsvond. Het gaat om een 20-jarige jeugd-tbs’er uit Spijkenisse, die door justitie als de schutter wordt gezien. De ander is een 20-jarige Rotterdammer, die wordt verdachte van betrokkenheid van nog eens vier schietincidenten in zijn woonplaats.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.