Eerste editie Blaak Run verbroedert de wijk

VIDEOTILBURG - Zo'n 400 deelnemers hebben zondag deelgenomen aan de eerste editie van de Blaak Run, een hardloopwedstrijd door de Tilburgse wijk De Blaak. De deelnemers kwamen voornamelijk uit de wijk.

Bij de start en finish bij de sporthal in de Tilburgse wijk De Blaak is het gezellig druk: kids die de in de ochtend de kidsrun liepen, wachten nu op hun vader of moeder die de langste afstand van ruim 9 kilometer loopt. 

Daartussen loopt Marc Evers. Hij is lid van de wijkraad en organiseert samen met vier anderen voor het eerst het evenement. ,,We willen meer leven in de wijk en de saamhorigheid verhogen. Er is van alles te doen, maar nog niets voor iedereen. En sport verbroedert, dus een hardloopevenement is prima geschikt." 

Volledig scherm
Job van der Velden, winnaar van de eerste Blaak Run in Tilburg © Rudolf Robben

Beker

Volledig scherm
Fleur (l) en Sofie Ernst werden respectievelijk tweede en derde in hun categorie bij de Blaak Run. © Rudolf Robben

In die opzet lijkt de organisatie geslaagd: 75 procent van de ongeveer 400 deelnemers komt uit de wijk. Bij de kidsrun hebben Sofie Ernst (7) en haar zusje Fleur (4) ook een beker gewonnen. Sofie werd derde in haar leeftijdscategorie en Fleur tweede. ,,We hebben van te voren met opa geoefend. Dan ken je de route en je weet hoe de bochten gaan", weet Sofie. Fleur weet al waar ze de beker neer gaat zetten: ,,Ik neem 'm morgen mee naar school en daarna zet ik 'm op mijn kamer." 

Quote

Het was echt super. Veel publiek en prima sfeer. Wat mij betreft wordt dit een jaarlijks evenement in de wijk.

Demis Backx

Bij de volwassenen komt Job van der Velden als eerste over de finish. Hij is via een collega gestrikt voor deelname. ,,Tegen mijn vriendin heb ik gezegd dat ik alleen mee zou doen als ik kans maakte om te winnen. En ze belde net al hoe het ging en geloofde natuurlijk niet dat ik eerste was!" Bij de finish puft Demis Backx uit: ,,Het was echt super. Veel publiek en prima sfeer. Wat mij betreft wordt dit een jaarlijks evenement in de wijk."

Tilburg e.o.