Volledig scherm
Gebouw een van Traverse wordt donderdagmiddag officieel opgeleverd. © Tiwos

Eerste nieuwe gebouw Traverse klaar

TILBURG - Belangrijk moment voor de toekomst van Traverse: Gebouw Eén aan de reitse Hoevestraat wordt donderdagmiddag opgeleverd. SP-wethouder Hans Kokke verricht een officiële handeling. 

Het is het eerste tastbare resultaat van een ingrijpende herontwikkelen van Tiwos en Traverse voor de locaties aan de Reitse Hoevenstraat en de Gasthuisring. Op de eerste locatie komen uiteindelijk vier nieuwe woongebouwen voor maatschappelijke opvang.  

Gebouw Eén is klaar om cliënten van Traverse  een tijdelijk thuis te bieden. In de nieuwe situatie hebben ze een eigen douche en toilet, meer individuele ruimte en privacy. In het gebouw komt ook kantoorruimte voor medewerkers. Zij trekken er de komende weken in, waarna op 9 maart een officiële opening is gepland.

De nieuwbouw biedt meer mogelijkheden in de begeleiding naar zelfstandig- en zelfredzaamheid. Zo kunnen cliënten in de keuken zelf een gezonde, warme maaltijd leren bereiden.

Eetcafé

Aannemer Hendriks Coppelmans gaat nu verder met de sloop, nieuwbouw en renovatie van de andere drie woongebouwen. De werkzaamheden aan de Reitse Hoevenstraat duren tot begin 2020. Het terrein is dan meer open en toegankelijk zijn voor wijkbewoners. Nu al kunnen zij terecht in eetcafé de Bron voor een kop koffie of betaalbare lunch. Aansluitend in 2020 begint de verbouwing aan de Gasthuisring.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.