Volledig scherm
Roze maandag. Foto: PVE

Eerste vrouwelijke voorzitter voor Stichting Roze Maandag Tilburg

TILBURG - Stichting Roze Maandag, die dit jaar 25 jaar bestaat, krijgt 20 juli voor het eerst een vrouwelijke voorzitter. Na vijf jaar draagt Naud van de Wijngaart de voorzittershamer over aan Rona van der Heijden. Rona is drie jaar actief bij de Stichting Roze Maandag, waarvan twee jaar als bestuurslid.

Wisseling van de wacht
Van de Wijngaart geeft het voorzitterschap trots door. “Het is een moment waarop je veilig en zonder zorgen hand in hand loopt en je vriend of vriendin kan knuffelen of een kus kan geven. We laten zien dat het zogenaamde ‘anders’ zijn, eigenlijk de normaalste zaak van de wereld is.” Rona van der Heijden sluit zich hier bij aan: “Roze Maandag is een feest wat diep geworteld is in Tilburg en de LHBT gemeenschap. Helaas is gelijkheid en vrijheid om te zijn wie je wilt nog niet overal vanzelfsprekend, zelfs in Nederland.” Dit blijkt ook uit recent onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Hierin komt naar voren dat 35% van de Nederlanders liever niet twee zoenende homo’s ziet. 28% van de ondervraagden heeft er ook moeite mee als homo’s hand in hand lopen.

Eerste vrouwelijke voorzitter
Het bestuur is blij met Rona en trots op de eerste vrouwelijke voorzitter in haar geschiedenis. De voorzitterswissel vindt plaats tijdens de officiële opening van Roze Maandag, op maandag 20 juli.

Ter ere van het 25-jarig bestaan organiseert Stichting Roze Maandag samen met Theaters Tilburg een groot feest: Het Hand in Hand Gala!

Op donderdag 2 juli waant de bezoeker zich in een burlesque nachtclub waar rasentertainer Sven Ratzke de scepter zwaait. Samen met zinderende circusacts, souldiva Shirma Rouse, sopraan Claron McFadden en een liveband verleidt en betovert hij het publiek. Tijdens de afterparty proosten de bezoekers samen op 25 jaar Roze Maandag! Kaarten zijn te koop via www.theaterstilburg.nl.

De komende tijd wordt er steeds meer informatie bekendgemaakt rondom Roze Maandag 2015 op hun website.

Tilburg e.o.