Volledig scherm
Een zeer grote brand aan de Koningshoeven in Tilburg. © Ivo van der Heijden

Eigenaar Hacas in Tilburg: 5000 pallets met tuinmeubelen in rook op

TILBURG - Door de grote brand bij het bedrijf Hacas in Tilburg zijn volgens eigenaar Harrie van Casteren zeker 5000 pallets met tuinmeubelen in vlammen opgegaan.

Het bedrijf bestaat uit 6 geschakelde loodsen. Van Casteren vertelt dat loods 1 tot en met 4 volledig zijn uitgebrand. De laatste 2 loodsen lijken gered te zijn. De eigenaar durft nog niet te zeggen hoeveel financiele schade de brand heeft aangericht.

Mogelijk brandstichting
Rond 06.45 uur werd de eigenaar op de hoogte gesteld van de brand door middel van een melder. Niemand was toen in het pand aanwezig. De poort gaat volgens Van Casteren ook pas om 08.00 uur open. Buurtbewoners melden dat er regelmatig mensen bij de loodsen lopen die er niets te zoeken hebben. Zij vermoeden dan ook dat de brand aangestoken kan zijn.

Brand
Bij het bedrijf Hacas aan de Koningshoeven in Tilburg woedt sinds woensdagochtend ies voor 07.00 uur een grote brand. Iets na 10.30 uur zou het sein brand meester zijn gegeven.

Hacas
Harrie van Casteren in Tilburg gebruikt de loodsen aan de Koningshoeven in Tilburg alleen nog voor verhuur en opslag van derden. Het oorspronkelijke transportbedrijf is zo'n vijftien jaar geleden overgedaan en verhuisd naar Gilze waar het nu operereert onder de naam Hacas. Dit bedrijf is gespecialiseerd in vervoer van en naar Frankrijk. Eigenaar Harrie van Casteren werd in 2014 geïnterviewd door het Brabants Dagblad voor een special over de Koningshoeven. Lees het interview hier terug (bladzijde 19-20).

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.