Volledig scherm
Het Midipand anno 2017. © Beeld Werkt

Eigenaar Midi bereid gevel te behouden

TILBURG - Eigenaar René van den Berg van Midi is bereid de bestaande gevel van dat pand bij de herontwikkeling te sparen. ,,Mits het goed in te passen is en geen al te grote consequenties heeft."

Architect Ed Bergers werkt momenteel aan een ontwerp voor herontwikkeling van het pand aan de Heuvelring. Van den Berg beoogt een commerciële  invulling op de begane grond -  mogelijk een schoonheidskliniek - met woningen daarboven. 

B en W van Tilburg wijzen het verzoek van drie heemkunde-organisaties af om het Midi-pand aan te wijzen als monument. Zij laten het aan de nieuwe eigenaar 'om te bepalen of hij (delen van) het gebouw wil handhaven of nieuwbouw wil plegen'.  Van Den Berg kocht het pand toen bleek dat dat als theater definitief geen toekomst had. 

Bouwen

Van den Berg zegt gehoor te willen geven aan de oproep van de Omgevingscommissie om in elk geval het aanzicht van het pand in de nieuwe ontwikkeling op te nemen.  ,,Als het kan en mensen dat leuk vinden: waarom niet? Maar het moet wel haalbaar zijn." Hij verwacht daarover binnen twee weken knopen te kunnen doorhakken. ,,Ik hoop nog dit jaar te kunnen bouwen." 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.