Volledig scherm
De Piushaven. foto Marie-Thérèse Kierkels/PVE

Einde aan rondvaarten voor fietsers vanuit Piushaven

TILBURG - Rondvaartbedrijf Durme-Stad stopt per direct met de uiterst populaire wekelijkse vaar- fietstochten vanuit de Tilburgse Piushaven.

Die voerden in de maanden juli en augustus naar Oosterhout, Geertruidenberg en Oirschot.
"Ik ben nu 70 jaar en kreeg een mooi bod op het schip", geeft Peter Vermeeren als verklaring. "We varen nu tien jaar vanuit Tilburg, in West-Brabant vanuit Oudenbosch zelfs al achttien jaar. Aan alles komt een einde."
Vermeeren exploiteert nog wel een ander schip.
"Een partyboot van drie verdiepingen. Daar kunnen we echter niet mee over het kanaal." De nieuwe eigenaar van het rondvaartschip neemt het initiatief niet over. "Hij verhuist de boot naar Leiden."
De vaartochten met fiets aan boord waren bij het wat oudere publiek uiterst populair, beseft Vermeeren. "Op mooie dagen hadden we soms 120 passagiers met hun fiets", zegt Vermeeren. Iedere donderdag kon men vanuit Tilburg per boot naar Oirschot, op vrijdag ging de tocht richting Oosterhout en Geertruidenberg.
De deelnemers namen dan de fiets terug, op eigen gelegenheid of via een uitgestippelde route. "Ik had eigenlijk nog niet direct willen stoppen, maar dit aanbod deed zich voor. Het is een onverwacht voordeel op deze leeftijd", zegt de eigenaar, die nu het liefst ook de partyboot zou verkopen. Door zijn onmiddellijk stoppen kunnen de liefhebbers onaangenaam verrast worden, denkt hij.
"Meestal komen ze vol vertrouwen naar de haven, zonder afspraak. Ik had als waarschuwing een persbericht willen schrijven, maar dat was volgens de VVV in Oosterhout niet nodig."

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.