Volledig scherm
Buitenaanzicht van zaal 3 van de rechtbank in Breda. © Google Streetview

Eis 6 jaar voor poging moord Tilburg; Dongense riep 'hij moet dood'

BREDA - Tegen een 22-jarige vrouw uit Dongen is donderdag bij de rechtbank in Breda zes jaar celstraf geëist. De vrouw rende op 2 juli met een mes in de lucht naar de overbuurman van haar vriend in de Outshoornstraat in Tilburg. 'Hij moet dood!', schreeuwde ze daarbij.

De vrouw kwam niet bij de overbuurman. Oplettende buren grepen haar bij de kladden, vlak voor ze zich op de man kon storten. De aanleiding voor het incident zou zijn dat de overbuurman de nacht ervoor dreigde haar te verkrachten.

De vrouw is door psychische problemen verminderd toerekeningsvatbaar, waardoor de strafeis lager uitvalt dan normaal bij een poging tot moord, aldus de officier. 

De rechtbank doet 26 oktober uitspraak.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Voorzitter Joost de Koning wil Walk to Fight Cancer uitbreiden naar meer steden
    PREMIUM

    Voorzitter Joost de Koning wil Walk to Fight Cancer uitbreiden naar meer steden

    DEN BOSCH - ,,Ik was zeven toen ze overleed. Als mijn moeder in deze tijd darmkanker had gekregen, was ze er misschien nog geweest. Door meer onderzoek en nieuwe methoden komen we steeds een stapje verder. Krijgen we die ziekte er stapje voor stapje onder. Dat is mijn motivatie." Initiatiefnemer Joost de Koning uit Engelen loopt vanaf woensdag met ongeveer 30 andere Brabantse wandelaars de derde editie van de 'Walk to Fight Cancer'.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.