Volledig scherm
PREMIUM
Met dans en muziek werd in oktober 2017 in Elcerlyc de start van het Jeugdcultuurfonds in Hilvarenbeek gevierd. © Beeld Werkt

Elckerlyc: 'Succes is verdienste van het hele dorp'

HILVARENBEEK - In 5 jaar tijd groeide Elckerlyc uit van een hoofdpijndossier voor de Beekse politiek tot een voorbeeld voor culturele centra in de wijde omgeving.

Ze komen overal vandaan en willen allemaal hetzelfde weten: hoe kan het dat het bij jullie wèl lukt? Een bruisend cultureel centrum neerzetten zonder dat er steeds geld bij moet. Hans van der Sanden, algemeen manager van Elckerlyc, kreeg inmiddels zo'n twintig collega's van andere culturele centra op de koffie.

  1. Voorzitter Joost de Koning wil Walk to Fight Cancer uitbreiden naar meer steden
    PREMIUM

    Voorzitter Joost de Koning wil Walk to Fight Cancer uitbreiden naar meer steden

    DEN BOSCH - ,,Ik was zeven toen ze overleed. Als mijn moeder in deze tijd darmkanker had gekregen, was ze er misschien nog geweest. Door meer onderzoek en nieuwe methoden komen we steeds een stapje verder. Krijgen we die ziekte er stapje voor stapje onder. Dat is mijn motivatie." Initiatiefnemer Joost de Koning uit Engelen loopt vanaf woensdag met ongeveer 30 andere Brabantse wandelaars de derde editie van de 'Walk to Fight Cancer'.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.