Volledig scherm
Verwarming. © Hollandse Hoogte

Ennatuurlijk moet klant betalen na rechtszaak

TILBURG/EINDHOVEN - Klanten van de stadsverwarming van Ennatuurlijk in Eindhoven krijgen mogelijk te veel betaalde aansluitkosten terug. Ook klanten in de Tilburgse wijk Reeshof kijken met interesse naar de zaak. Ennatuurlijk sloot vorig jaar een deal met stichting Reeshofwarmte.

De Eindhovense gedupeerden krijgen hun te veel betaalde aansluitkosten - bedragen van 807 en 1.440 euro - terug na een uitspraak van het gerechtshof in Den Bosch. Gevolg is dat mogelijk ook zo’n 2.400 andere klanten van Ennatuurlijk hun geld terug kunnen zien. Ennatuurlijk zegt ‘zeer teleurgesteld’ te zijn. Een woordvoerder sluit cassatie bij de Hoge Raad niet uit. Verder wil de warmteleverancier niet reageren.

Niet op de hoogte
Het gerechtshof heeft vastgesteld dat Ennatuurlijk ten ­onrechte jaarlijkse aansluitkosten in rekening bracht, zonder de huiseigenaren daar van tevoren fatsoenlijk op de hoogte te brengen. Ook advocate Noortje Ogg denkt dat Ennatuurlijk niet om de uitspraak heen kan. ,,Het zou raar zijn als ze stellen dat dit vonnis alleen voor deze drie klanten geldt.” 

Ennatuurlijk heeft bewoners in Tilburg vorig jaar ook een aanbod gedaan: de aansluitkosten in drie jaar tijd afbouwen naar nul euro, maar dan ook de juridische procedures staken. In Tilburg ­tekende bijna tachtig procent.

Zie ook: ReeshofVerzet wil alsnog rechtszaak over stadsverwarming

Tilburg e.o.