Volledig scherm
De 9-jarige Eva Gedö uit Tilburg wordt door Martine Teunissen op z'n Romeins aangekleed. © Marie-Thérèse Kierkels/BeeldWerkt

Eva laat zich op z'n Romeins uitdossen in de schoonheidssalon van Erfgoed Tilburg

TILBURG - Maak je eigen fibula, zoals de Romeinen hun mantelspelden noemen. Besprenkel je hals met een parfum van lavendelblaadjes. Hang je tuniek om. En laat je haar invlechten volgens de laatste mode van de hipste kappers uit Rome.

De 9-jarige Eva Gedö liet het zich zondagmiddag in De Poorten in Tilburg allemaal graag zeggen. Ze was een van de kinderen die zich in een Romeinse schoonheidssalon lieten verwennen. Martine Teunissen loodste Eva bekwaam door haar make-over.

Ludus latrunculorum

Erfgoed Tilburg greep de Nationale Archeologiedagen aan om de tijden van Julius Caesar tot leven te brengen op speelse wijze. Een potje ludus latrunculorum spelen kon trouwens ook. Een soort van schaken is dat, maar dan op z'n Romeins.

Zijn ze hier wel geweest? In het Tilburgse straatbeeld zijn geen sporen van de Romeinen te vinden. Vorig jaar werden wel in nieuwbouwplan Den Bogerd-Udenhout crematiegraven uit de Romeinse tijd blootgelegd.  

Tilburg e.o.