Volledig scherm
De Disco Jumper op het NS-plein. © Ben Ackermans/BD

Extra watertappunten tegen oververhitting op Roze Maandag

TILBURG - Extra punten om water te tappen moeten voorkomen dat de combinatie van drukte en hitte op Roze Maandag van de Tilburgse kermis tot problemen leidt. De gemeente Tilburg en exploitanten en organisatoren op de kermis gaan daar samen voor zorgen.

Het is de enige extra maatregel die Tilburg neemt met een hete dag in het vooruitzicht, zegt kermiswethouder Erik de Ridder (CDA). ,,Waarschijnlijk houden we het er ook voor de dagen erna in." Hij zegt er bij dat bezoekers 'in eerste instantie zelf verantwoordelijk zijn'. ,,Zet dus een petje op, en neem een flesje water mee."

Op veelbezochte plekken als de Muzentuin, de Paleisring, het Piusplein, Korte Heuvel, de bierhal, de Spoorzone en het Tiroler Dorp op het NS-plein kunnen bezoekers voor het tappen van water terecht. Veel exploitanten doen zelf al iets (water sproeien bijvoorbeeld), zegt De Ridder. Maar toch is of wordt hen zondag extra gevraagd voorzieningen te treffen. 

Op Roze Maandag bezoeken naar schatting 300.000 mensen de kermis. Wordt het ergens te druk, bijvoorbeeld in de Stadhuisstraat of op het Piusplein, dan wordt de bewuste locatie tijdelijk afgesloten volgens het principe één eruit, één erin.  

Tilburg e.o.