Volledig scherm
Still uit de korte film 'De laatste brugwachter'. © Film Lidi Toepoel

Festival met korte films over Tilburgse brugwachter en moordlustige detective

TILBURG - Het plot van de film: Detective Eddie Valentine wordt verliefd op de beeldschone jongedame Anna Bella White. Hij is bereid alles voor haar te doen, zelfs het plegen van een moord. De korte film 'Anna Bella' van Kevin Jochems is een van de rolprenten die is geselecteerd voor het Tilburgs Film Festival. Dat evenement is 26 mei bij Cinecitta.

Het festival richt zich op Tilburgse en Brabantse filmmakers. De films die worden vertoond zijn doorgaans kort. Zo heeft  'Anna Bella' een lengte van ongeveer acht minuten. Een andere film die wordt vertoond is 'De laatste brugwachter'  van Lidi Toepoel.  Deze korte film gaat over de brugwachter van de Piushaven. Die wil graag met pensioen. Maar is er iemand die het van hem over wil nemen?

Awards

Tijdens het festival worden zeventien korte films vertoond. Het zijn vaak films met opvallende verhalen, zoals 'Memories of you' van  Bart Schrijver. Deze film vertelt het verhaal van een en oude man die vijf theaterpodia heeft laten bouwen in een grote loods. Hij kijkt naar een uitvoering van de mooiste herinneringen uit zijn leven, zodat hij zich weer kan voelen zoals hij deed toen zijn vrouw nog in leven was.

Tijdens het festival worden maar liefst twaalf  Awards uitgereikt. Onder meer voor de beste film, de beste acteur en de beste montage. 

Tilburg kent in korte tijd twee filmfestivals. Het Tilburgs Film Festival  is 26 mei. Komende zaterdag, 14 april,  al is bij Cinecitta het Tilburgs Architectuur Film Festival. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.