Volledig scherm
Pater Raaijmakers zelf aanwezig bij Toer Mee 2016 © Rudof Robben

Fietstocht in Berkel-Enschot en Moergestel brengt 5000 euro op voor goede doel

BERKEL-ESCHOT/MOERGESTEL - De fietstocht Toer Mee heeft zondag met zo’n 400 deelnemers ongeveer 5000 euro opgebracht voor het straatkinderenproject in Bolivia van de Moergestelse pater Theo Raaijmakers.

De fietstocht wordt dit jaar voor de 36e keer georganiseerd. Nel de Rijck van de mede-organiserende MOV-groep, vertelt dat veel deelnemers naast hun inschrijfgeld een extra gift doen. ,,Maar we hebben ook een 80-jarige vrijwilliger die bedrijven bezoekt voor een gift.”

Een meneer uit Moergestel vertrekt net voor de tocht van 45 kilometer. ,,Het is prima weer voor een mooie tocht met vrienden. En dan nog voor het goede doel ook!”
Het geld dat wordt opgehaald, gaat vooral naar twee opvanghuizen in de Boliviaanse stad Cochabamba, vertelt de vandaag aanwezige pater Raaijmakers. Een keer in drie jaar is hij in Nederland. Hij is al 25 jaar actief in Bolivia voor straatkinderen en jongeren. ,,Het belangrijkste is onderwijs en gezondheidszorg. Met de bijdrage van vandaag kan ik veel kansarme jongeren weer zicht geven op een betere toekomst.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.