Volledig scherm
© Thinkstock

Finale Eerste Bach Vocalistenconcours Brabant in Tilburg

TILBURG - De finale van het eerste Bach Vocalistenconcours Brabant wordt gehouden op zaterdag 8 oktober in Tilburg. Om 19.00 uur start de finale aan het Fontus Conservatorium aan het Zwijsenplein 1 in Tilburg.

De zeven finalisten zingen een verplicht werk uit het Magnificat van J.S. Bach en een tweede werk van J.S. Bach naar eigen keuze. De finalisten De finalisten zijn: Esther Kouwenhoven (sopraan), Enide Lebrocquy (sopraan), Gert-Jan Verbueken (tenor), Franske van der Wiel (alt/mezzosopraan), Boukje van Gelder (alt/mezzosopraan), Edward Leach (tenor) en Madeline Claire de Berrié (sopraan). De toegang is gratis.

De winnaars van het concours zijn de solisten tijdens de uitvoering van het Laureatenconcert met het Bachkoor Brabant onder leiding van Geert van den Dungen op zaterdag 15 oktober in de Heikese kerk in Tilburg. Meer informatie over het concours is te vinden op de site van het evenement.

  1. Kritiek op nieuwe Brabantse cultuurprijs: 'zo wil ik niet mee doen'

    Kritiek op nieuwe Brabantse cultuurprijs: 'zo wil ik niet mee doen'

    TILBURG/DEN BOSCH - Dertig Brabantse makers dingen mee naar de nieuwe provinciale publieksprijs Brabant Cultuur 2018. Maar een aantal genomineerde makers is helemaal niet meer zo blij met hoe dat moet. Sigrid Calon, kunstenares uit Tilburg, heeft de organisatie al laten weten dat ze verder af ziet van deelname. ,,Ik ga hier geen energie in stoppen." Renée van Trier, beeldend kunstenares uit Breda, schreef een kritische brief: Op deze manier wil ze zichzelf helemaal niet promoten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.