Volledig scherm
De gebroerders Bakker bij FFDP. © Sebastiaan Quekel/BD

Five Finger Death Punch wint na dramashow vertrouwen terug van metalheads Sietse en Jelle

VIDEOTILBURG – Hoe zeg je 'sorry' tegen 3.000 metalfans die je na een belabberd optreden verbijsterd hebt achtergelaten? Five Finger Death Punch, een van de grootste metalbands van dit moment, gaf maandagavond in een tot de nok toe gevuld 013 in Tilburg het antwoord: met een spectaculaire en gratis show.

Zelden komt het voor dat een grote band binnen één week terugkomt om een geflopte show goed te maken. 

,,Ze hebben mij weer helemaal teruggewonnen'', zegt Sietse Bakker (20), die samen met zijn broer Jelle (18) vanuit Ermelo is overgekomen.

Tekst gaat verder onder deze video

Onvergetelijke avond

De twee broers, beiden groot fan van Five Finger Death Punch, waren vorige week samen met 3.000 andere metalheads getuige van een van de meest spraakmakende concerten in 013 aller tijden. De show, vroegtijdig afgebroken vanwege een dronken, agressieve frontman en aanhoudend geruzie op het podium, kwam zelfs internationaal in het nieuws.

Na het mislukte concert werd frontman Ivan L. Moody door zijn medebandleden naar een afkickkliniek gebracht. ,,Het was inderdaad een avond om nooit te vergeten'', zegt Joris de Goede (28) uit Eindhoven tijdens het concert. ,,Maar ik vind dit echt een epische show.''

Tekst gaat verder onder deze foto

Volledig scherm
Het herkansingsconcert van Five Finger Death Punch in 013. © Sebastiaan Quekel/BD

Energie

En dat is het zeker: Five Finger Death Punch, gewapend met een nieuwe, energieke frontman, was in bloedvorm en bracht 013 met veel grommende riffs en beukende drums van voor tot achter aan het dansen. 

En de nieuwe frontman, die wordt letterlijk op handen gedragen. Natuurlijk brengt hij de dramashow van vorige week nog even ter sprake. Soms bloedserieus ('we zijn heel erg dankbaar dat jullie er toch weer allemaal zijn', later weer spottend ('jongens, we zijn alweer klaar voor vanavond'). 

Vertrouwen

De reacties in de zaal zijn in elk geval uitzinnig: vrienden klimmen bij elkaar op de schouder en stappen met gevaar voor eigen leven in beukende moshpits. 

Zo won Five Finger Death Punch, na een onstuimige week vol negatieve media-aandacht, tegen alle verwachtingen in het vertrouwen van de fans in Tilburg terug.

Reactie 013

Programmeur Ruud Lemmen van 013 blikt terug op een bijzondere avond. ,,Ik heb de hele show staan kijken en de energie droop aan alle kanten van de muren. Het was geweldig om te zien hoeveel zin de band en het publiek er in hadden."

..Na afloop van de show belde de manager vanuit Californië op hoe het was gegaan. Dat geeft de betrokkenheid aan die de band getoond heeft om dit goed op te lossen."

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.