Volledig scherm

Folk in 'verborgen kapel' Elzenhof

Do 21 mrt: De UrsulinenKapel, vaak genoemd als één van de mooiste plekken (en best bewaarde geheimen) van Tilburg, wordt het podium voor maandelijkse folk-avonden. Begin april al voor het eerst.

Met Chapel Folk krijgt Tilburg voor het eerst een maandelijkse folk-avond, aldus organisator (en man achter de folkband Eaden) Roland Verstappen.

De zanger, ook wel de Brabantse Neil Young genoemd, is onder contract bij platenmaatschappij Continental Records Services. Continental laat regelmatig artiesten uit Amerika en Engeland over komen.

Eerder werd Chapel Folk in het Jan van Besouw in Goirle georganiseerd. De eerste keer goed voor zo'n 60 bezoekers, de tweede keer voor rond de 90 man.

"Er zat een stijgende lijn in", vertelt Verstappen, "maar de directeur waarmee we verschillende afspraken hadden gemaakt werd ziek. Onder zijn opvolger werden er allerlei voorwaarden aangepast, zoals de huurprijs van de kapel. Dat vonden we te risicovol."

De organisatie besloot op zoek te gaan naar een nieuwe locatie. Die werd eigenlijk meteen al in Tilburg gevonden.

Het eerste optreden is op 5 april, dan staan Alexa Woodward en Verstappen zelf op de planken (de zanger presenteert dan ook zijn nieuwe cd). Op 10 mei staat de bluegrass-band 4 Wheel Drive op het podium. Daarna zit het seizoen er op.

Vanaf september vindt er maandelijks een optreden in de kapel plaats. Er wordt nog gekeken hoeveel man er precies in de kapel past, naar verwachting rond de 100. Entree ligt rond de tien euro. Reserveren kan door te mailen naar de zanger.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.