Volledig scherm
Invalidenparkeerplaats Eikenbosch © Rudolf Robben

Foutje bedankt bij invalidenparkeerplaats Berkel-Enschot

BERKEL-ENSCHOT Na de herinrichting van het parkeerterrein van winkelcentrum Eikenbosch in Berkel-Enschot is een wel heel merkwaardige situatie ontstaan: wat eerst parkeerplaats was, is nu trottoir geworden. Dat is op zich niet raar. Maar wel als je het bordje van parkeerplaats laat staan. En helemaal als het bordje een invalidenparkeerplaats aangeeft.

Een prachtige stoep met flinke opstaande rand: veilig voor voetgangers en niet bereikbaar voor auto’s. Helemaal voor bestuurders met een handicap. Had de stratenmaker wellicht een handicap aan zijn ogen? Of een gevalletje ‘foutje bedankt’? 

Teruggeplaatst

Volgens een woordvoerder van de gemeente Tilburg, opdrachtgever voor de herinrichting, hoort het bord er natuurlijk niet meer moet staan: ,,Maar in de uitvoering van de herinrichting is het om onverklaarbare reden teruggeplaatst.” 

Geen uitnodiging

Het bord wordt alsnog weggehaald, weet de woordvoerder te melden. Maar tot die tijd waarschuwt hij mogelijke foutparkeerders dat het bord ,,geen ‘uitnodiging’ is om op het trottoir te parkeren voor mensen met een gehandicapten-/invalidenparkeerkaart.”. Duidelijk gevalletje ‘foutje bedankt!’

Tilburg e.o.