Volledig scherm
Leerlingen van groep 8 komen kennismaken met de praktijklessen op De Vakschool. Leraar Gerard Westerlaken geeft uitleg over een\nmotorblok.

Fusie vmbo's tot Vakcollege Tilburg

TILBURG - De nieuwe naam van de fusieschool van De Vakschool en MBC Economie en Groen is het Vakcollege Tilburg. Deze school voor vmbo wordt opgericht om het aanbod van de beroepsgerichte leerwegen in Tilburg te kunnen continueren.

De aankomende eerstejaars van de nieuwe school starten 1 augustus al samen in één gebouw aan de Reitse Hoevenstraat 20. Daar krijgt momenteel de Internationale schakelklas nog les. Deze klas wordt na de zomer in één van de gebouwen van de Onderwijsgroep Tilburg ondergebracht.

Waar het Vakcollege Tilburg zich definitief gaat vestigen is nog niet duidelijk. Daarover worden nog gesprekken gevoerd met de gemeente die verantwoordelijk is voor de huisvesting van scholen.
Bij bekendmaking van de fusie is al wel een verzoek voor nieuwbouw ingediend.

Het Vakcollege Tilburg wordt een school voor op termijn 1000 leerlingen. Voor het eerste schooljaar 2013-1014 mikt de school op 200 eerstejaars. De fusie moet een oplossing bieden voor het teruglopend aantal leerlingen op de huidige twee scholen.

"In de randstad is vaak al geen vmbo techniek meer. Wij willen ons er hard voor maken dat deze vorm van onderwijs in Tilburg blijft bestaan", zei de nieuwe bestuursvoorzitter Fred van der Westerlaken van de Onderwijsgroep Tilburg, waar de school onder valt onlangs tegen het Brabants Dagblad.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.