Volledig scherm
Het G-voetbalweekend bestaat 25 jaar. © Stichting Samen Sporten

G-voetbal jubileert bij Amarant:
1100 sporters gaan de strijd aan

TILBURG - Ruim 600 voetballers uit binnen- en buitenland trappen dit weekend een balletje tijdens de 25ste editie van het G-voetbalweekend. Op het terrein van Amarant, aan de Bredaseweg, nemen voor het eerst ook 500 sporters van acht andere sporten waaronder hardlopen, darten, judo en paardrijden het tegen elkaar op. 

Het evenement begint vrijdag 18 mei en duurt drie dagen. Er zijn ruim 300 vrijwilligers in touw. Voor de zevende keer wordt het Fun Experts Open NK Mascotte gehouden: zaterdag 19 mei doen daar 30 mascottes uit Nederland en België aan mee. De toegang tot het evenemententerrein is gratis.

Diverse prominenten, onder wie oud-voetballer Glenn Helder en caberatier/acteur Leo Alkemade, fluiten een wedstrijdje. Optredens zijn er van onder meer de Snollebollekes, Michael Humblé, Wesley, Johnny Purple en Stef Ekkel.

BN-er Johan Vlemmix gaat zaterdag vanaf 12 uur een aanval doen op het wereldrecord bal hooghouden. Dit staat op 26 uur. 

De organisatie wil het jaarlijkse evenement, waarbij nu voor het eerst naast voetballers andere sporters meedoen, onder de naam 'het G-sportweekend' verder laten groeien.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Cadeautje onder het bladerdak van de Oude Warande: een nocturne van Chopin
    PREMIUM

    Cadeautje onder het bladerdak van de Oude Warande: een nocturne van Chopin

    TILBURG - Pianiste PeiYao Wang knikt goedkeuren. ,,Een mooie plek", zegt ze en ze wijst naar de boomkruinen die de plek in het bos van een bladerdak voorzien. Precies wat ze wil, een intieme plek in de Oude Warande waar de Nocturnes van Chopin die ze gaat spelen goed tot hun recht zullen komen. Ze luistert naar de trein naar Breda die op de achtergrond hoorbaar voorbij raast. Maar dat vindt ze geen probleem. De vogels laten zich immers ook goed horen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.