Volledig scherm
De afvalberg van De Spinder, pal tegen natuurgebied Huis ter Heide, is onderdeel van Landschapspark Pauwels. © Joris Buijs / Beeld Werkt

Gebied tussen Tilburg-Noord en Loon op Zand krijgt waterpark en 'recroduct'

TILBURG/LOON OP ZAND - Een grootschalig waterpark en een nieuwe natuurbrug worden in het oog springende onderdelen van het Landschapspark Pauwels, tussen Tilburg-Noord en Loon op Zand. Zowel de natuur, de recreant als ondernemers in het gebied moeten profiteren van plannen het gebied aantrekkelijker te maken. 

Tien partijen hebben afgesproken in 2018 te beginnen met de uitvoering van de eerste projecten. Overheden, waterschappen en natuurorganisaties, maar ook ZLTO en De Efteling doen mee. Medio volgend jaar moet er een plan van aanpak zijn. 

Er wordt onder meer ingezet op het tot stand brengen van een stevige ecologische corridor tussen de natuurgebieden Huis ter Heide en De Brand, via het Noorderbos. De aanleg van nieuwe natuur, maar ook duurzamer agrarisch gebruik van het gebied moet helpen. 

Routes

Wandel- en fietsroutes moeten het Landschapspark Pauwels open leggen. Een van de plannen is de weg Tilburg-Waalwijk (N261) te overspannen door een 'recroduct'. Dat is een faunabrug die ook door fietsers en wandelaars wordt gebruikt. De Efteling neemt het voortouw in de planvorming. 

Het waterpark komt direct ten noorden van de Burgemeester Bechtweg. Het is niet alleen een berging bij regenpieken. Mogelijk passen ook natuurlijke waterzuivering en energieopwekking er in. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.