Volledig scherm
© Thinkstock

Geen misbruik 'maar groepsseks in goed overleg' zegt Tilburgse verdachte: 'Ze nodigde ons zelf uit'

TILBURG – Het was geen misbruik, maar groepsseks met wederzijdse toestemming, bedoeld om een seksfantasie uit te leven. Dat verklaart een van de tieners, die verdacht wordt van maandenlang seksueel misbruik van een 24-jarige Tilburgse vrouw.

Volgens advocaat Henk van Asselt, die samen met een collega twee verdachten bijstaat, heeft de vrouw in kwestie zelf de jongens bij haar thuis uitgenodigd.

,,Er is dus niks tegen haar wil in gedaan”, zegt de advocaat tegen het Brabants Dagblad. ,,Volgens mijn cliënt houdt de vrouw in kwestie er bepaalde seksfantasieën op na. Pas nadat ze werd betrapt door mensen uit haar omgeving, is ze naar de politie gestapt.”

Toestemming

Van Asselt ontkent dat de 24-jarige vrouw maandenlang is misbruikt. Zijn cliënt, een 17-jarige jongen uit Tilburg, zou eerst zelf met de vrouw naar bed zijn gegaan. Daarna kwamen er andere jongens bij. Ook dat gebeurde met toestemming van de vrouw, is het verhaal van de verdachte. Lars Langenberg, advocaat van één van de andere verdachten, bevestigt dat verhaal. ,,Er is geen sprake geweest van dwang."

De 24-jarige vrouw deed in februari van dit jaar aangifte. Ze vertelde aan de politie dat maandenlang seksueel was misbruikt door een groep jongens. Toen ze verhuisde stopte het misbruik.

Wil je ook op de hoogte blijven en ons volgen via Whatsapp? App dan BD AAN naar 06-82658689. 

Aangifte

De zedenpolitie is na haar aangifte een onderzoek begonnen. Daaruit kwam de identiteit van de mogelijke daders naar voren. In totaal zitten er in deze zaak nu zeven jongens vast. Drie jongens worden verdacht van groepsverkrachting over een langere periode, vier jongens wordt daarnaast diefstal uit de woning van de vrouw ten laste gelegd. 

Uit onderzoek van de politie zou blijken dat de verdachten allen bij een jeugdbende zitten die al een tijdje actief is in Tilburg Noord. De tieners, in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar oud, werden dinsdag 26 september in Tilburg-Noord opgepakt op hun school en thuis. 

Lees woensdag meer hierover in het Brabants Dagblad, editie Tilburg

BD nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!

Tilburg e.o.