Volledig scherm
Dominique Lousberg. © Djade

Geen onderzoek naar doodrijder Dominique (22), OM: 'De wet staat dat niet toe'

UPDATETILBURG/ROERMOND - De politie doet geen verder onderzoek naar de spookrijder die zondagavond de 22-jarige Dominique Lousberg doodreed. Duidelijk is waar de Poolse spookrijder de snelweg op kwam, maar omdat hijzelf ook overleed bij het ongeluk, stopt het onderzoek. De politie zal dus niet uitzoeken of de man gedronken had.

De 26-jarige Poolse man reed ter hoogte van Echt/Maasbracht de A73 op, in de tegenovergestelde richting. Rond 22.30 uur reed het Tilburgse model Dominique ter hoogte van de Roertunnel bij Roermond tegen hem aan. Beide automobilisten overleefden de klap niet. 

Agenten spraken met getuigen en deden technisch onderzoek op de plek van het ongeval. Er is geen sectie verricht op het lichaam van de man om te zien of hij gedronken had. Omdat ook hij om het leven kwam, is het recht om dat te doen volgens de politie komen te vervallen.

Vragen wegnemen

Het wegnemen van mogelijke vragen van nabestaanden over de oorzaak van het ongeluk, bijvoorbeeld of de spookrijder onder invloed was, is volgens het OM in Limburg geen extra aanleiding om alsnog sectie te verrichten. 

,,De wet staat ons niet toe om verder onderzoek te doen", aldus een woordvoerder van het OM in Limburg. ,,Ik kan me voorstellen dat nabestaanden nog vragen hebben, maar door het overlijden van de spookrijder vervalt ook het recht om tot vervolging over te gaan. Daar hebben we de nabestaanden ook over ingelicht."

Niets te verwijten

Rijkswaterstaat heeft eerder deze week al aangegeven dat de wegbeheerder niets te verwijten valt. De tijd tussen de eerste melding over de spookrijder en het ongeluk was namelijk zo kort, dat het niet mogelijk was om de tunnel of de A73 op een verantwoorde manier af te sluiten.

De omgekomen Dominique Lousberg was professioneel danseres en model. Ze was onder meer te zien als het nieuwe gezicht van Pathé Bioscopen op honderden affiches. Die posters zijn uit respect voor de nabestaanden direct weggehaald, aldus de filmdistributeur. Een woordvoerder: ,,We laten het aan de familie over of ze terugkomen."

Volledig scherm
Grote ravage op de A73 na het ongeluk. © ANP
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Cadeautje onder het bladerdak van de Oude Warande: een nocturne van Chopin
    PREMIUM

    Cadeautje onder het bladerdak van de Oude Warande: een nocturne van Chopin

    TILBURG - Pianiste PeiYao Wang knikt goedkeuren. ,,Een mooie plek", zegt ze en ze wijst naar de boomkruinen die de plek in het bos van een bladerdak voorzien. Precies wat ze wil, een intieme plek in de Oude Warande waar de Nocturnes van Chopin die ze gaat spelen goed tot hun recht zullen komen. Ze luistert naar de trein naar Breda die op de achtergrond hoorbaar voorbij raast. Maar dat vindt ze geen probleem. De vogels laten zich immers ook goed horen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.