Volledig scherm
Het reuzenrad tijdens een van de eerdere kermisedities in Tilburg. © Tom van der Meer/BD

Geen reuzenrad op Tilburgse kermis

TILBURG - De Tilburgse kermis moet het dit jaar zonder reuzenrad doen. Het is de gemeente niet gelukt om 'The View' naar de stad te halen. ,,Helaas, superjammer", zegt een woordvoerster van de gemeente. ,,Meestal hebben we geluk, dit keer niet."

Ook andere, eerder aangekondigde, publiekstrekkers komen toch niet naar Tilburg. Daaronder zijn 'The  Flyer' - de 80 meter hoge zweefmolen-  en de megaschommel XXL. Verder laat de Propeller het afweten.

Resteert de 90 meter hoge vrije val-toren 'Goldmine Tower' op de Heuvel vooralsnog als enige nieuwigheid in het grootvermaak op de kermis. Die vindt plaats van 20 tot en met 29 juli. 

De reden voor het afhaken, heeft volgens de kermiswoordvoerster te maken met verschillende zaken: mislukte onderhandelingen, andere plaatsen waar het in dezelfde periode kermis is en privé-omstandigheden van exploitanten.

Onder kermisfanaten - bijvoorbeeld op Kermisclub.nl  - heerst teleurstelling over de ontwikkelingen. 

De gemeente is druk doende vervangers te zoeken. Dat is volgens de woordvoerster niet ongebruikelijk. ,,We zijn vaak tot de opbouw nog aan het onderhandelen."

Tilburg e.o.