Volledig scherm
Ebo Taylor was een van de hoogtepunten van Festival Mundial in 2018. © Collectie Festival Mundial

Gemeente Tilburg wil uitleg van noodlijdend Festival Mundial

TILBURG - De gemeente Tilburg gaat om de tafel met de organisatie van Festival Mundial. Het initiatief komt van de gemeente. Op deze manier hoopt ze meer zicht te krijgen in de problemen die bij het festival zijn ontstaan. Het is nu nog niet duidelijk of de geldproblemen bij Mundial gevolgen hebben voor de evenementensubsidie die aan het festival is toegezegd.

In juli al werd duidelijk dat Festival Mundial in zwaar weer verkeert. Omdat veel minder bezoekers het festival bezochten dan was begroot, was een flink tekort ontstaan. De organisatie kon de facturen niet betalen en vroeg mensen die geld tegoed hebben meer tijd om de problemen te kunnen oplossen. Het festival was eind juni. 

Onveranderd

Meerdere professionals die tijdens het festival tijdelijk aan het werk waren, maar ook werknemers die maanden werkten aan het evenement wachten nog op hun loon. Muzikanten zijn wel betaald. Die laten doorgaans in het contract vastleggen dat het geld moet zijn betaald voordat ze het podium betreden. 

Volgens directeur Patrick Kokx is de situatie nog steeds onveranderd. ,,We zijn nog druk bezig met het werken aan een oplossing." Over de hoogte van de tekorten wil de directeur geen uitspraak doen. 

Tilburg e.o.