Volledig scherm
Stock bd Raad van State © Ad de Koning/ED

Gemeente wil einde aan bewoning bedrijfspand in Meelstraat Tilburg


DEN HAAG/TILBURG - De gemeente Tilburg wil dat de eigenaar een eind maakt aan de bewoning van een gebouw op het terrein van huizen aan de Meelstraat. De eigenaar maakte daar dinsdag bezwaar tegen bij de Raad van State in Den Haag.

Volgens het bestemmingsplan Oude Stad Zuidwest is het pand, een magazijn uit 1938, bestemd tot bijgebouw waar wonen niet is toegestaan. De eigenaar die het gebouw met twee bouwlagen in 2008 kocht, stelt echter dat er al sinds 1984 vrijwel onafgebroken gewoond. Hij doet dan ook een beroep op het zogenaamde overgangsrecht.  Er zitten momenteel twee huurders in.

Volgens de gemeente is het nooit de bedoeling geweest dat in het gebouw gewoond wordt. In 1990 is er nog een vergunning verleend voor een bedrijfsgebouw.  Tilburg zegt bewoning van achterterreinen niet te willen. Het gebouw staat vijftien meter van de straat en is bereikbaar langs een smal gangetje. 

Over zes weken beslist de Raad van State of de bestemming van het pand overeind blijft.

  1. Talkshow Notenkrakers over popmuziek in Tilburg en omgeving

    Talkshow Notenkrakers over popmuziek in Tilburg en omgeving

    TILBURG - Roadburn, Liefs uit Tilburg en een debat met politici over regionale popmuziek. De muzikale talkshow Notenkrakers staat donderdag 1 maart weer stil bij popmuziek in Tilburg en omgeving. Zes politieke partijen spreken zich tijdens het programma in Paradox uit over (regionale) popmuziek. Zijn er genoeg oefenstudio's, podia en festivals? Investeert de gemeente genoeg in popmuziek uit de regio of staart de stad zich blind op grote festivals die de stad op de kaart zetten? Politici van SP, CDA, PvdA, Voor Tilburg, LST en D66 gaan het debat aan.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.