Volledig scherm
© Marlies van Iersel

Gemeente wil geen appartementen op Welkoopwinkel Udenhout

UDENHOUT - De eigenaar van de Welkoop winkel in Udenhout, ABZ Diervoeding, wil de winkel graag vervangen door nieuwbouw met appartementen ‘er boven op’. De gemeente geeft wel toestemming voor de bouw van een nieuwe winkel, maar is tegen woningbouw op die plek.

Ook een winkelpark, met de bestaande Emté, een vestiging van Aldi, en een nieuwe Welkoopwinkel ziet de gemeente niet zitten. Zij wil de detailhandel zoveel mogelijk in het centrum van het dorp houden. ABZ Diervoeding, die de Welkoopwinkel verhuurt aan Agrifirm Retail, de holding boven de Welkoop winkels, hoopt dat de gemeente bijdraait.

Financieel
Anders zou Welkoop wel eens weg kunnen gaan, omdat het financieel dan niet meer interessant is voor Welkoop. Vorig jaar sloot de Welkoop winkel in Udenhout al een tijd zijn deuren, omdat de zaak niet goed liep. Agrifirm Retail zegt dat er nu geen plannen zijn voor beëindiging van de winkel. ,,Maar op langere termijn moet er een oplossing komen waarbij wij met de Welkoop winkel een rendabele toekomst hebben op die plek,’ aldus een woordvoerder van Agrifirm Retail.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.